Conrad Pischel Rib Line

R.I.B.-Line 5.5 Jet Tender Diesel

State of the art

Start de motor van de 5.5 Concept Jet, geef gas en merkt hoe speciaal dit vaartuig is. Ondanks een overvloed aan power blijft de boot zelfverzekerd en veilig op koers.

Deze superjacht-tender is ontstaan om gewoon de perfecte tender te zijn. Zonder compromis volgens een eigen concept. De diepe V van de 5.5 Concept Jet zorgt ervoor dat met de tender scherpe bochten gemaakt kunnen worden, zonder enige cavitatie. De romp is geschikt om zich in ruwe wateren te varen. Dankzij de stevige constructie heeft deze tender een optionele certificatie als professioneel te gebruiken rescue-boot.

De U-vormige bank in de boeg biedt niet alleen plaats aan een maximaal aantal personen maar heeft daaronder ook nog een overvloed aan opbergmogelijkheden. In deze ruimte zijn een ankerkast, een groot opbergvak waterski’s berging ondergebracht. In de dubbele bodem, aan de kant van de boeg bevindt zich een watertank van 60 l voor de optionele douche en in het midden een dieseltank van 120 l die grote afstanden mogelijk maakt.

Standaard heeft de Pischel Ribline 5.5 Concept Jet D een Yanmar diesel 4LV 150 met 110 kW (150 PK). Grotere motoren kunnen op aanvraag worden geleverd. Als aandrijving is de 185 jet uit het assortiment van de Finse premium fabrikant Alamarin toegepast.

De inklapbare besturingsconsole vermindert de doorvaarthoogte van 1,5 m tot 1,07 m zodat de tender ook in een garage van een superjacht past. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de beste materialen met de hoogste kwaliteit. Gesmede scharnieren, optionele LED- navigatieverlichting van Lopolight of vloerverlichting met roestvrij stalen fitting.

Technische gegevens

Model:5.5 Concept Jet
LOAm5,55
Breedte met/zonder luchtm2,26/-
Gewichtkg890
Luchtkamersaantal5
CecategorieC/LY3**
Personenmax.9
Laadvermogenkg860
Motorvermogenmax. kW/PS140/190
Motorgewichtmax. kg-